Nostalgische Keuken

Zoekt u een nostalgische keuken voor de perfecte combinatie tussen de klassieke en landelijke stijl? Bij Eco keukens vindt u dit authentieke type keuken, volledig samengesteld naar uw wensen! Al onze ontwerpen worden met de hand gemaakt. Hierdoor heeft u de vrijheid om het in te delen zoals u wilt.

Een keuken in nostalgische stijl doet denken aan grootmoeders tijd, waar bepaalde elementen kenmerkend zijn. Dit type wordt ook wel de oud-Hollandse keuken of boerenkeuken genoemd. Eco Keukens ontwerpt al meer dan 26 jaar keukens op maat en kan u ondersteunen in het ontwerp van uw keuken vol nostalgie.

Bij onze keukenzaak hebben wij alle specialisten in huis. Zo garanderen wij dat uw keuken vakkundig gemaakt wordt en van hoge kwaliteit is. Kom ook langs in onze showroom voor meer inspiratie, of neem contact met ons op om te starten aan het ontwerp van uw nieuwe nostalgische keuken.

Nostalgische keuken voor een warme en gezellige uitstraling

Een nostalgische keuken straalt warmte en gezelligheid uit. Vaak wordt er gekozen voor ouderwetse, felle kleuren, maar tegenwoordig zien we ook steeds vaker een neutrale kleur zoals crème. Dit geeft net een beetje meer luxe aan de algehele sfeer.

Wilt u ook gaan voor de knusse en warme sfeer in uw woning? Kies dan voor deze stijlvolle keuken vol nostalgie. Met de ouderwetse uitstraling van dit model gaat u voor een prettige sfeer in huis, maar bent u ook van alle gemakken voorzien. Bij Eco keukens maken we gebruik van luxe keukenapparatuur. Zo wordt bijvoorbeeld de koelkast, de vriezer en de oven in het ontwerp opgenomen.

Komt u ook inspiratie en ideeën opdoen in onze keukenshowroom? Wij laten u graag alle mogelijkheden zien voor uw nieuwe keuken! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken voor uw nostalgische keuken!

De kenmerken van een nostalgische keuken

Een nostalgische keuken beschikt over een aantal kenmerkende aspecten. Het gebruik van natuurlijke materialen en het wegwerken van de nieuwe, moderne keukenapparatuur geven dit type keuken het oude karakter.

Eco keukens maakt uw nieuwe keuken van hout. Zo zorgen wij voor het echte kenmerkende van deze stijl. Alle elementen voor de nostalgische sfeer worden in uw massief houten keuken verwerkt. Vraag ons team naar de mogelijkheden voor bij u thuis of ontwerp uw eigen model samen met de specialisten van Eco keukens.

nostalgische keuken landelijk modern

De nostalgische keuken kenmerkt zich dus met name door het gebruik van natuurlijke materialen zoals tegels of steen op de vloer en massief hout voor de keuken zelf. Deze gezellige stijl wordt extra benadrukt door messing of koperen handgrepen en een vrijstaand fornuis. De combinatie van hout, de stenen vloer en de robuuste afwerkingen zorgen ervoor dat de nostalgische keuken aan zijn naam komt.

Materialen en kleuren voor een ouderwetse sfeer

Het kleurgebruik van een keuken met ouderwetse sfeer is in de afgelopen jaren niet veel veranderd. Vaak wordt er gekozen voor een combinatie met gebroken wit en een lichte pastelkleur, zoals groen, blauw of bruin. Nog meer ideeën voor de materialen en kleuren voor dit type keuken, hebben wij voor u toegelicht:

  • Voor de vloer adviseren wij verschillende materialen. Over het algemeen gaan de meeste mensen voor een tegelvloer. Dit geeft een mooi contrast met de houten keukenkastjes en is zeer eenvoudig schoon te houden. Ook kan er gekozen worden voor een massief houten vloer, die goed combineert met het hout in de rest van de keuken.
  • Al onze keukenkastjes en fronten worden gemaakt van kwalitatief hoogwaardig hout. Dit hout is meerdere keren gelakt om een mooie en dikke afwerking te geven. Daarnaast kan er ook glas worden toegevoegd aan de deurtjes voor extra gebruiksgemak.
  • De nieuwste keukenapparatuur is zeer van belang voor een keuken met hoog gebruiksgemak. Alle moderne apparaten kunnen in dit type keuken eenvoudig worden weggewerkt. Zo wordt de look en feel van deze stijl behouden.

Wilt u meer informatie over alle mogelijkheden voor uw nieuwe keuken? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u graag en denken met u mee over uw nieuwe keuken.

Nostalgische keuken ontwerpen bij Eco keukens

Bent u dus op zoek naar een keuken met sfeer, warmte en gezelligheid? Dan is deze stijl geschikt voor u. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op of kom bij ons langs in onze showroom. Wij staan voor u klaar en ontwerpen samen met u uw nieuwe nostalgische keuken!

Call Now Button