Duurzame keuken

Met een duurzame keuken maakt u uw huis klaar voor de toekomst, terwijl u tegelijkertijd kiest voor stijl en klasse. Bovendien kunnen deze milieuvriendelijke keukens zeer betaalbaar zijn, zeker als u ze laat samenstellen door Eco Keukens!

Duurzaamheid en het milieu hebben wij hoog in het vaandel; daarom is onze naam ook niet voor niets Eco Keukens. Deze waarde schemert bij ons door in de creatie van al onze keukens: van een duurzame manier van werken tot de meest duurzame materialen.

Als u dus begaan bent met het milieu en wilt dat uw huis dit reflecteert, dan kiest u voor een duurzame keuken van onze makelij.

Het samenstellen van uw duurzame keuken

Uw duurzame keuken stellen wij graag in uitgebreid overleg met u samen. Op deze pagina leest u welke overwegingen er bij dit proces komen kijken. Zo behandelen we het begrip duurzaamheid, de materialen die we gebruiken en de manieren waarop we uw keuken volledig duurzaam maken.

Kom anders ook eens langs bij ons in de showroom! Daar kunt u eenvoudig vragen stellen aan onze medewerkers en enkele van onze slimme, duurzame technieken in het echt zien.

Duurzame keuken

Wat maakt een keuken duurzaam?

Een duurzame keuken voldoet in onze ogen aan drie voorwaarden:

  1. Deze verspilt deze zo min mogelijk gas, licht en elektriciteit
  2. De materialen zijn op duurzame wijze gewonnen
  3. Hij blijft er jarenlang mooi uitzien

Dit betekent dat we gebruikmaken van de modernste technologieën en de eerlijkste materialen om een keuken te creëren waar u toch minstens een decennium van kunt genieten.

Duurzaam koken

Duurzaam koken gebeurt in principe op groene stroom, niet op grijze stroom of gas. Groene stroom zou namelijk eindeloos opgewekt kunnen worden, terwijl dit voor de andere vormen van energie niet het geval is.

Een inductiekookplaat heeft hierbij de voorkeur; deze heeft namelijk een rendement van maar liefst 80 tot 90%. Vergelijk dit met de gemiddelde gasplaat met een rendement van 50 à 60% en u ziet het verschil. Een inductiekookplaat verliest tijdens het koken namelijk veel minder warmte, en is simpelweg veel zuiniger.

Wilt of moet u wel echt op gas blijven koken? Dan is groen gas ook een optie! Zo werkt u toch aan het creëren van uw duurzame keuken.

De waterbesparende keuken

Wist u dat zo’n 10% van het watergebruik binnen een huishouden in de keuken plaatsvindt? Daar kan iets aan gedaan worden!

Waterbesparing in de duurzame keuken vergt een stukje van u en een stukje van Eco Keukens. Wij kunnen waterbesparende kranen en volumestroombegrenzers aanleveren, zodat de hoeveelheid water uit de mengkraan wordt beperkt. Ook ecovriendelijke vaatwassers vallen onder de mogelijkheden.

Doet u met de hand de afwas? Gebruik dan een teiltje en laat de kraan niet zomaar lopen. Laat deze ook niet onbewaakt achter terwijl u met iets anders bezig bent.

Duurzame keukenapparatuur

De vele apparatuur die u standaard in de keuken tegenkomt, heeft ook zijn eigen energielabel (van A+++ tot en met G). Hierbij zijn A+++-apparaten zeer duurzaam, en G-apparaten verouderd en energieverspillend. Een zo hoog mogelijk energielabel heeft bij ons dan ook de voorkeur.

Hoewel het niet mogelijk is om alle apparaten met energielabel A+++ te leveren, nemen we de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid altijd zoveel mogelijk mee. We selecteren altijd producten van de beste merken die ook onder ecovriendelijke omstandigheden geproduceerd zijn. Zo krijgt u enkel het beste voor uw duurzame keuken.

Keukens van duurzaam hout

Nu is niet al het hout duurzaam, maar onze houten keukens zijn dat wel! Hierbij is een populaire optie de eiken keuken. Dit materiaal is namelijk vrijwel onverwoestbaar, waardoor het zeer lang goed blijft zolang u de benodigde zorg verleent.

Ook vanuit ecologisch oogpunt is ons hout duurzaam: dit wil zeggen dat het natuurlijke ecosysteem met de kap van deze bomen in stand wordt gehouden, door overbebossing tegen te gaan en de wouden altijd de kans te geven zich te herstellen.

Wat we hier tot slot mee bedoelen, is dat de rechten van de arbeiders en de oorspronkelijke bevolking van de kapgebieden altijd in acht worden genomen. Men wordt met respect behandeld en krijgt waar hij recht op heeft. Hierdoor voelt de aanschaf van een duurzame keuken extra goed.

Waarom u kiest voor een duurzame keuken van Eco Keukens

Bij Eco Keukens staat duurzaamheid voorop, daar kunt u bij ons van op aan. Maar wat zijn de andere redenen om voor ons te kiezen? Hieronder zetten we ze graag nog eens voor u op een rijtje:

  • Wij gaan uitgebreid met u in gesprek om uw duurzame keuken naar uw smaak en wensen samen te stellen
  • U heeft bij ons de keuze uit vele verschillende duurzame materialen voor uw keuken, die milieuvriendelijk zijn en lang meegaan
  • Door onze passie voor keukens leveren we keer op keer het beste eindresultaat; talloze tevreden klanten zijn u voorgegaan

Meer informatie? Neem dan contact met ons op om een afspraak in te plannen. Of kom langs in onze showroom om inspiratie op te doen voor uw eigen duurzame keuken!

Contact opnemen
ECO keukens

Bloemakkers 15-a
9461 GX Gieten
Nederland

T: (0592) 26 40 38
E: info@ecokeukens.nl

Call Now Button