Duurzame Keukens van Ecokeukens

Duurzaamheid staat bij ECOkeukens hoog in het vaandel, daarom zijn wij altijd op zoek naar de meest duurzame manier van werken, de meest duurzame materialen en zorgen wij ervoor dat het milieu altijd een plaats krijgt in het proces.

Verantwoord koken doet u simpel met een keuken gemaakt door ECOkeukens. ECOkeukens levert op maat gemaakte landelijke keukens, houten keukens, helemaal in uw stijl. Aan de hand van een uitgebreid gesprek met u kunnen wij aan de slag met een ontwerp van een duurzame keuken die bij u en uw huis past. Hierbij is in principe alles mogelijk. De natuurlijke keukens, vol met duurzaam verkregen hout en andere materialen, stellen we zo samen dat u er nog jaren met plezier tegenaan kijkt.

Hoe blijft u duurzaam?

Er zijn een aantal manieren om volledig duurzaam bezig te zijn in uw keuken. Stap één is natuurlijk de duurzame keuken op maat gemaakt van ECOkeukens, met materialen en apparatuur die allemaal duurzaamheid op hun naam hebben staan. Maar wat kunt u zelf verder doen?

Verloopt het koken duurzaam?

Tijdens het koken is de eerste stap richting duurzaamheid om elektrisch te koken, dus niet met gas! Elektriciteit is in principe oneindig verkrijgbaar, mits het uit een groene bron komt. Zorg er dus voor dat u aangesloten bent op een groene stroom netwerk. Wilt u toch op gas blijven koken, of heeft u niet veel keus? U kunt ook groen gas laten leveren!

Hoeveel water wordt er verbruikt?

Tijdens het koken, en überhaupt in de keuken, wordt er veel water gebruikt, in totaal zo´n 10% van het totale water gebruik in een huishouden! ECOkeukens helpt met de waterbesparing door de opties van  waterbesparende kranen en volumestroombegrenzers. Vul tijdens het afwassen een teil, gebruik de vaatwasser in de eco-stand, laat de kraan niet lopen terwijl je ergens anders mee bezig bent. Ook hangen we nog wel eens ons hoofd onder de kraan voor een slok water, wellicht is een glas pakken toch wat handiger en duurzamer!

Zijn de apparaten duurzaam?

Elk apparaat kent tegenwoordig een energielabel, van A+++ tot en met G. Iedereen zou natuurlijk voor A+++ moeten gaan maar is wellicht niet altijd mogelijk. Kijk daarom kritisch naar alle apparaten in je keuken. ECOkeukens kan je daarbij helpen natuurlijk!

ECOkeukens help u verder

Meer informatie? Neem contact op met ECOkeukens en laat je inspireren door onze vakmannen die met passie al decennia lang keuken op maat bouwen! Natuurlijk kunt u ook komen kijken in onze showroom.

Contact opnemen
ECO keukens

Bloemakkers 15-a
9461 GX Gieten
Nederland

T: (0592) 26 40 38
E: info@ecokeukens.nl

Call Now Button