Duurzame Keuken

Een duurzame keuken is milieuvriendelijk, heeft een luxe uitstraling én is betaalbaar. Zeker als je deze bij Eco Keukens laat samenstellen. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel, daarom zijn wij altijd op zoek naar de meest duurzame manier van werken, de meest duurzame materialen. Daarnaast zorgen wij ervoor dat het milieu altijd een plaats krijgt in het proces.

Duurzaam keuken samenstellen?

Er zijn een aantal manieren om volledig duurzaam bezig te zijn in uw keuken. Stap één is natuurlijk de duurzame keuken op maat gemaakt van Eco keukens, met materialen en apparatuur die allemaal duurzaamheid op hun naam hebben staan. Maar wat kunt u zelf verder doen? Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om over te stappen op een inductiekookplaat.

Duurzame keuken

Verloopt het koken duurzaam?

Tijdens het koken is de eerste stap richting duurzaamheid om elektrisch te koken, dus niet met gas! Elektriciteit is in principe oneindig verkrijgbaar, mits het uit een groene bron komt. Zorg er dus voor dat u aangesloten bent op een groene stroom netwerk. Het koken op een inductieplaat levert namelijk maar liefst tachtig tot negentig procent rendement op. Bij een gemiddelde gasplaat ligt dit op 50 tot 60 procent. Dit verschil komt omdat inductie zo goed als geen warmte verliest. Wilt u toch op gas blijven koken, of heeft u niet veel keus? U kunt ook groen gas laten leveren!

Hoeveel water wordt er verbruikt?

Tijdens het koken, en überhaupt in de keuken, wordt er veel water gebruikt, in totaal zo´n 10% van het totale water gebruik in een huishouden! Eco Keukens helpt met de waterbesparing door de opties van waterbesparende kranen en volumestroombegrenzers. Vul tijdens het afwassen een teil, gebruik de vaatwasser in de eco-stand, laat de kraan niet lopen terwijl je ergens anders mee bezig bent.

Zijn de apparaten duurzaam?

In de keuken maken we gebruik van veel verschillende apparaten. Niet alleen de koelkast, maar ook bijvoorbeeld de vriezer, vaatwasser en magnetron. Elk apparaat kent tegenwoordig een energielabel, van A+++ tot en met G. Ieder nieuw apparaat heeft zo’n label waarbij je precies kunt zien hoe energiezuinig het is. Het liefst zou u natuurlijk voor A+++ gaan, maar dat is wellicht niet altijd mogelijk. Bij het samenstellen van de keuken selecteren we altijd producten van de beste merken, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met de ecologisch footprint en uw wensen. Hierbij kijken we niet alleen naar de duurzaamheid van de producten, maar ook of ze milieuvriendelijk geproduceerd worden.

Eco Keukens helpt u verder

Eco Keukens levert op maat gemaakte landelijke keukens en houten keukens, helemaal in uw stijl. Aan de hand van een uitgebreid gesprek met u kunnen wij aan de slag met een ontwerp van een duurzame keuken die bij u en uw huis past. Hierbij is in principe alles mogelijk. De natuurlijke keukens, vol met duurzaam verkregen hout en andere materialen, stellen we zo samen dat u er nog jaren met plezier tegenaan kijkt.

Meer informatie? Neem contact op met ECOkeukens en laat je inspireren door onze vakmannen die met passie al decennia lang keuken op maat bouwen! Natuurlijk kunt u ook komen kijken in onze showroom.

Contact opnemen
ECO keukens

Bloemakkers 15-a
9461 GX Gieten
Nederland

T: (0592) 26 40 38
E: info@ecokeukens.nl

Call Now Button